Pijnpsychologenpraktijk

Tarieven en vergoedingen

Wie betaalt wat?
Indien je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar met wie wij een contract hebben, dan wordt de factuur van de behandeling rechtstreeks aan je zorgverzekeraar gestuurd.

Voor het jaar 2024 hebben wij contracten met:

  • ASR (ASR en Ditzo).
  • Achmea (De Friesland, FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis en de labels: Ziezo en Prolife, volmacht: AON).
  • VGZ (UMC, IZA, Univé en de labels Zekur, IZZ en Bewuzt).
  • Menzis (Menzis, Anderzorg en label Hema).
  • Caresq (Eucare Aevitae).
  • Zorg en Zekerheid.
  • DSW (Stad Holland, DSW en label in Twente).

Per zorgverzekering ontvangen wij een contractueel vastgestelde vergoeding voor diagnostiek en de behandeling. Deze vergoeding bestaat uit een percentage van de tarieven die als maximum zijn vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit).

Indien je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee wij geen contract hebben, hanteren wij de door de NZA vastgestelde maximumtarieven en wordt de factuur van de behandeling rechtstreeks aan jou gestuurd. Je krijgt de behandeling dan ook nog steeds (voor een deel) vergoed vanuit de basisverzekering. De factuur kun je indienen bij je zorgverzekeraar en je ontvangt een vastgesteld percentage retour van je zorgverzekering.

Onder diagnostiek vallen één of meerdere intakegesprekken die nodig zijn om te komen tot het behandelplan. Daarna vallen de gesprekken onder de behandeling. Vastgesteld is dat er maximaal 4 gesprekken onder diagnostiek mogen worden gefactureerd. In de meeste gevallen gaan we uit van 2 intakegesprekken. Voor zowel de intakegesprekken als de behandeling plannen wij afspraken van 60 minuten. Deze worden in rekening gebracht waar bij volgens het zorg prestatie model dat de zorgverzekeraars hanteren geldt dat 'Geplande zorg = gerealiseerde zorg = gedeclareerde zorg'.

Voor 2024 gelden de volgende tarieven voor diagnostiek en de behandeling:

Diagnostiek (duur)*Kosten (max tarief NZA)Behandeling (duur)*Kosten (max tarief NZA)
60 minuten€ 183,4460 minuten€ 161,46
* Ambulant - kwaliteitsstatuut sectie II gezondheidszorgpsycholoog (Wet Big artikel 3)

Wat betaal je bij ons als je de afspraak niet of te laat annuleert?
Als het onverhoopt toch niet lukt om een geplande afspraak na te komen kun je de afspraak per e-mail rechtstreeks bij jouw eigen psycholoog annuleren. Annuleringen korter dan 24 uur voor de afspraak of het zonder annulering niet verschijnen op een afspraak worden in rekening gebracht als “no-show” voor een bedrag van € 75,00. Zorgverzekeraars vergoeden geen no-show kosten en dit bedrag komt dus voor eigen rekening. Wij bieden ook de mogelijkheid om een geplande afspraak desondanks toch door te laten gaan maar dan in de vorm van (beeld-)bellen. Deze vallen ook onder declareerbare zorg.

Je kunt je afmelden bij:

NaamE-mailadresTelefoonnummer
Marjolein Smallenbroekmarjolein@pijnpsychologenpraktijk.nl+31 (0)6 18 96 67 43
Marieke Wierengamarieke@pijnpsychologenpraktijk.nl+31 (0)6 21 84 57 63

De behandeling zelf betalen?
Indien je niet in aanmerking komt voor vergoeding of je wenst om welke reden dan ook de gesprekken zelf te betalen is dit mogelijk. Hierbij hanteren we de tarieven van de NZA. De facturen zullen dan rechtstreeks naar jou worden gestuurd.

Betalingsvoorwaarden
Klik op deze link voor de algemene betalingsvoorwaarden van Pijnpsychologenpraktijk.

Let op!

  • Basis-GGZ zorg valt onder de basisverzekering, maar wordt eerst verrekend met je verplicht eigen risico, welke voor het jaar 2024 is gesteld op € 385,00.
  • Psychische zorg is vrijgesteld van BTW.